Fout
  • Fout bij laden feed data.
dinsdag 21 juni 2011 07:10

Schrappen antirookhulp kost levens

door  tonia
Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

DEN HAAG - Naast een besparing van meer dan 100 miljoen euro, redden programma's die helpen met stoppen met roken de komende drie decennia zo'n 37.000 levens. Dat staat in de petitie die twintig kennisinstellingen en medische organisaties dinsdag aanbieden aan de leden van de Tweede Kamer. Ze ageren tegen de bezuinigingsplannen om onder meer de programma's om te stoppen met roken te schrappen.

De hulp bij stoppen met roken bespaart volgens de organisaties ongeveer 105 miljoen euro aan zorgkosten. In de petitie staat dat naast de morele plicht om hiervoor te kiezen, het ook vanuit arbeidsmarktperspectief en economisch perspectief een aantrekkelijke keuze is.

Daling
Daarnaast lijken recente cijfers volgens de organisaties aan te tonen dat met de vergoeding voor stoppen met roken een daling van het aantal rokers is gerealiseerd.

De petitie wordt dinsdagmiddag aangeboden door professor Onno van Schayk van onder meer de Universiteit Maastricht.

Zij is ondertekend door onder meer Partnership Stop met Roken, V&VN Longverpleegkundigen, KWF Kankerbestrijding, GGD Nederland, STIVORO, het Astma Fonds, de Nederlandse Hartstichting, de Universiteit Twente en de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Bron:nu.nl 21-06-2011

tonia

tonia

Redactie SDK

Gerelateerde artikelen (op tag)

Reageer

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Het laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5