Fout
  • Fout bij laden feed data.
ziekenhuizen regionaal

ziekenhuizen regionaal (7)

westfriesAfgelopen week werd bekend dat het Westfries Gastuis te Hoorn behoort tot de kleine groep ziekenhuizen in Europa die het verst zijn gevorderd met het digitaal maken van hun organisatie. De bereikte status als een van de meest digitale ziekenhuis in Europa is een nieuwe mijlpaal in de modernisering van het Westfriesgasthuis. Het Westfriesgasthuis krijgt de erkenning van de toonaangevende internationale organisatie HIMMS (Healthcare Information and Management Systems Society), die het niveau vaststelt waarop zorginstellingen hun geautomatiseerde systemen met elkaar hebben samengevoegd. Het hoogst haalbare niveau is zeven. Het Westfriesgasthuis heeft nu zes behaald en heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd door te groeien naar niveau zeven.

HOORN - Het Westfriesgasthuis en VU medisch centrum (VUmc) starten op 29 juni met de bouw van een geavanceerd radiotherapeutisch centrum in Hoorn. Commissaris van de Koningin van Noord-Holland, de heer Remkes, slaat de eerste paal voor het centrum. Hiermee komt radiotherapeutische zorg voor mensen met kanker uit de hele Esperanz regio onder handbereik. Zo blijft hen vermoeiende reistijd in een belastende periode bespaard

dinsdag 03 mei 2011 06:58

Nieuwe röntgenapparaten in Meander

door tonia

In Meander Medisch Centrum zijn zes nieuwe röntgenapparaten gekomen op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Het gaat om een noodzakelijke vervanging van verouderde apparatuur. De röntgenapparaten werken volledig digitaal en leveren een nog hogere kwaliteit aan beeldmateriaal op. Zowel de patiënt als de laborant hebben er baat bij.

De zes apparaten (zogeheten 'bucky's) staan op vier locaties van Meander: twee op locatie Amersfoort Elisabeth, twee op locatie Amersfoort Lichtenberg (waarvan één op de Spoedeisende Hulp), één op locatie Baarn en één op de nieuwe locatie Nijkerk (Gezondheidscentrum de Nije Veste), die op 1 april is gestart. Voor het laten maken van een röntgenfoto is altijd een afspraak nodig.

De gloednieuwe röntgenapparaten in Meander

zijn prettiger voor patiënten en personeel.

AMERSFOORT - Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht heeft een intentieverklaring getekend met het St. Antonius Ziekenhuis en Meander Medisch Centrum om radiotherapiefaciliteiten te realiseren op de terreinen van het St. Antonius en Meander. Voor patiënten met kanker betekent dit dat zij straks dichterbij huis kunnen worden behandeld.

HAARLEMMERMEER - Aangrenzend aan het Spaarne Ziekenhuis werd woensdag 20 april de eerste paal geslagen voor een nieuw behandelcentrum voor kankerpatiënten naar ontwerp van Wiegerinck architectuur stedenbouw. Daarin worden het Oncologiecentrum van het ziekenhuis en een satellietvestiging voor radiotherapie (bestraling) van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) gevestigd. De oplevering is in het najaar 2012 gepland.

woensdag 13 april 2011 08:24

Eindhovens ziekenhuis roept patiënten terug

door tonia

EINDHOVEN - Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven heeft vorige week achttien patiënten teruggeroepen voor een bloedonderzoek. De patiënten zijn in aanraking gekomen met een mogelijk vervuild medisch instrument.Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis woensdag bevestigd na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad. De patiënten zijn getest op hepatitis B en hepatitis C De patiënten hebben in februari of maart een behandeling ondergaan met een zogenoemde echo-endoscoop waarmee via de slokdarm stukjes weefsel uit het lichaam worden verwijderd. Aan het instrument werd eind maart bij een controle een klein beetje bloed gevonden.

Op zaterdag 28 mei wordt er weer een Viva la Donnadag georganiseerd in het Havenziekenhuis.

Het laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5