Fout
  • Fout bij laden feed data.
Opmerkelijk Nieuws

Opmerkelijk Nieuws (14)

KnipselJaarlijks sterven in Nederland ongeveer 19.000 mensen aan de gevolgen van roken. Dat is een enorm aantal, net zo veel als het aantal slachtoffers van de tsunami in Japan en meer dan tien keer zoveel als onze watersnoodramp in 1953. Het verschil is dat deze natuurrampen zich maar eenmaal voltrekken, terwijl de rokersramp jaar na jaar plaatsvindt.

De industrie ziet graag dat jongeren gaan roken, want zij vervangen de oudere rokers die hun tabaksgebruik niet overleefd hebben. Zo blijft het aantal rokers stabiel en de omzet gegarandeerd. Iedere dag beginnen in Nederland ruim 200 kinderen jonger dan 18, met roken; 70 van hen blijven hun hele leven roken en vijfendertig van hen zullen aan de gevolgen overlijden. De andere vijfendertig krijgen nare longproblemen. Bron : tabakNee

Op maat gemaakte diëten ter vervanging van geneesmiddelen. Het einde van de hielprik. Betere kankergeneesmiddelen. Volgens wetenschappers ligt het allemaal in het verschiet, nu systeembiologen voor het eerst een complete biochemische 'routekaart' van de mens hebben voltooid.

De kaart, die zondagavond werd onthuld in Nature Biotechnology, mag gerust 'een van de grootste wetenschappelijke doorbraken aller tijden' heten, vindt hoogleraar systeembiologie Hans Westerhoff. 'We begrijpen nu voor het eerst hoe een mens zichzelf precies maakt uit de voeding die hij tot zich neemt. Als het dna een overzicht is van alle huizen, dan is dit de wegenkaart die aangeeft hoe de verkeersstromen kunnen lopen.'

Lees meer: Volkskrant

roze hoge schoenenWat kan ik mij vandaag toch weer ergeren aan de leeghoofdigheid van glossy-journalsiten en ander volk op twitter dat borstkanker alleen met fashiondetails en glossy foto's kan combineren. Mijn hoop voor een andere oktober zonder blije roze verhalen en glamour- feestjes is nog voor het begin van de maand al vervlogen. In mijn tijdlijn op twitter zie ik de meest ergelijke tweets waarin het voornamelijk gaat over borstkanker en bewustzijn en niet over sterfte en betere behandeling.

doctorOp 4 juli schrijft internist-in-opleiding Astrid van der Veldt geschiedenis: ze verdedigt op één dag twee proefschriften. Zo'n dubbelpromotie komt maar heel zelden voor. Van der Veldt deed zowel onderzoek naar het antikankermiddel sunitinib als naar de beeldvormende techniek 'positron emissie tomografie' (PET) die de werking en het gedrag van medicijnen tegen kanker in het lichaam kunnen volgen. Van der Veldt: 'Twee keer promoveren klinkt misschien erg ambitieus, maar het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik ben er ingerold en vind onderzoek doen gewoon heel erg leuk. Na mijn opleiding wil ik me specialiseren tot oncoloog en patiëntenzorg combineren met onderzoek'.

siliconen borstenEen vrouw uit de Amerikaanse stad Phoenix wordt beschuldigd van fraude en diefstal, omdat ze kanker zou hebben gefaket om aan geld te komen voor een borstvergroting. Dat schrijft The Huffington Post.

sigaretten rookIn iedere wachtkamer hangt wel een poster die patiënten en bezoekers waarschuwt voor de dodelijke gevolgen van tabak. Wat niet wordt vermeld, is dat de huisartsen zelf op die sigaretten teren.

dinsdag 24 april 2012 06:21

19-jarige gearresteerd na faken kanker

door toniavdwal

Net doen of je kanker hebt en zo een flinke zak met geld verdienen. Na Martha en Jessica, blijkt ook Angie Gomez geld te hebben verdiend met het pretenderen dat ze aan de ziekte lijdt. Begin 2011 vertelde de prom queen haar klasgenoten, familie, vrienden en haar verloofde dat ze terminaal was en nog maar een half jaar te leven had. Voor het terminale meisje werd een heuse inzamelingsactie gehouden. In totaal verdiende het tienermeisje meer dan 12.500 euro.

trouwringenEen 25-jarige Amerikaanse die haar droombruiloft bekostigde van geld dat sponsors haar hadden gegeven omdat ze zou lijden aan een terminale vorm van kanker, is door de politie gearresteerd wegens oplichting. Ze heeft haar ziekte van a tot z verzonnen, aldus de openbaar aanklager.

maandag 20 februari 2012 09:12

Ouders laten kind sterven aan kanker

door toniavdwal

Een vader en moeder die hun achtjarige zoontje hebben laten doodgaan aan kanker, krijgen acht jaar celstraf opgelegd. De ouders beweerden geen geld te hebben om het kind, dat te genezen was, te laten helpen. De hond die vlooien had, werd wel netjes naar de dierenarts gebracht. Dat meldt The Daily Mail.

donderdag 20 oktober 2011 06:33

Stap dichter bij kankervaccin

door tvdwal

BAARN - Virussen veroorzaken waarschijnlijk tot 40 procent van de gevallen van kanker. Deze ontdekking plaveit mogelijk de weg voor vaccins tegen kanker. Wetenschappers van het Zweedse Karolinska Institute ontdekten vorige week een verband tussen een virus en medulloblastoom, het meestvoorkomende hersentumor bij kinderen. Men dacht dat 10-

Het laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5