Fout
  • Fout bij laden feed data.
Behandelingen

Behandelingen (24)

woensdag 03 oktober 2012 12:15

Steeds meer dagopnames bij kanker

door toniavdwal

RIJSWIJK - Het aantal ziekenhuisopnames dat gerelateerd is aan kanker is de afgelopen vijftien jaar meer dan verdubbeld.

Patiënten die bestraald zijn voor prostaatkanker kunnen blijvende klachten overhouden bij de ontlasting. De kringspier en endeldarm, die beide dicht bij de prostaat liggen, worden namelijk voor een deel meebestraald. Ontlastingsklachten zijn bijvoorbeeld incontinentie of het vaker naar de wc moeten.

Door een goede pijnbehandeling herstellen patiënten sneller, en pijnbehandeling is daarom een essentieel onderdeel van de zorg voor IC-patiënten.

longenSinds de invoering van stereotactische radiotherapie in 2003 worden er meer longkankerpatiënten behandeld en is de kans op overleving sterk verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van het VUmc.

dinsdag 10 april 2012 07:47

Schildklieroperatie zonder halslitteken

door toniavdwal

Het UMC Utrecht is als eerste in Nederland gestart met een nieuwe manier om schildklieroperaties uit te voeren. Patiënten houden hier geen opvallend litteken in de hals aan over, maar slechts een klein litteken in de oksel. De eerste patiënte is succesvol geopereerd.

dinsdag 10 april 2012 07:30

Nano-lifters vallen kankercellen aan

door toniavdwal

AMSTERDAM - Onderzoekers hebben een nanodeeltje ontwikkeld dat voor het eerst een medicijn rechtstreeks in een kankercelkern kan brengen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor een effectievere behandeling van kanker.

maandag 02 april 2012 08:37

HPV-vaccinnatie na behandeling zinvol

door toniavdwal

hpv virusVrouwen bij wie voorloperstadia van tumoren in de vagina of baarmoederhals zijn verwijderd, hebben alsnog baat bij een vaccinatie met het HPV-vaccin. Een studie in BMJ laat zien dat hierdoor de kans op het ontstaan van nieuwe celwoekeringen afneemt.

Onderzoekers van het UMC St Radboud hebben met enkele partners anderhalf miljoen subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een 'darmpleister'. Het gaat om een kleefkrachtige, oplosbare tape die het aantal ernstige darmlekkages sterk moet reduceren. De subsidie, afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) de provincie Gelderland en de landelijke overheid, is bedoeld om kansrijke innovaties sneller naar de markt te brengen.

praten over kanker30 tot 70% van de patiënten met kanker zou diverse niet-klassieke methoden gebruiken om hun behandeling aan te vullen. Toch blijkt dat patiënten hierover zelden met hun behandelende artsen praten. Het gaat meestal om homeopathie, fytotherapie (kruidengeneeskunde), mindfulness, relaxatie, massage en voedingssupplementen.

donderdag 16 februari 2012 10:00

Minder opvliegers na borstkanker

door tvdwal

vrouw3Vrouwen die na een behandeling voor borstkanker last hebben van nachtelijk zweten en opvliegers hebben baat bij cognitieve gedragstherapie (CGT). Dat blijkt uit een studie in The Lancet Oncology.
Ongeveer 65 tot 85 procent van de vrouwen heeft na een behandeling voor borstkanker last van nachtelijk zweten en opvliegers. Hoewel hormoontherapie hiervoor een effectieve behandeling is, is deze behandeling voor deze groep minder geschikt, omdat dit het risico op terugkeer van de ziekte kan verhogen. Eleanor Mann en collega's onderzochten daarom of CGT de klachten kan verlichten.
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2

Het laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5